Diensten

Actieleertrajecten

Afbeelding Actieleetraject

Actiegericht leren is effectief omdat het leren verbindt met echte ervaringen en praktische toepassingen, wat leidt tot diepgaand begrip en blijvende vaardigheden. Het stelt individuen in staat om proactieve probleemoplossers en levenslange leerders te worden, en het is gericht op het bereiken van meetbare resultaten voor de organisatie, waardoor de kwaliteit verbeterd.

 

Het zorgt ervoor dat organisaties en hun medewerkers veerkrachtig zijn en in staat zijn om blijvend te groeien in een voortdurend veranderende omgeving. Door te investeren in leren en ontwikkeling, kunnen medewerkers hun vaardigheden en kennis verbeteren, wat niet alleen de organisatie ten goede komt, maar ook hun eigen groei en carrière vooruit helpt. Het is een win-win situatie die een basis legt voor duurzaam succes.

Leren & innoveren

Als je een (praktijk)opleider bent en je wilt graag ondersteuning bij het vernieuwend opleiden, vooral als je nog niet veel ervaring hebt met projectmatig werken en het begeleiden van veranderingsprogramma’s, dan is het actieleertraject “Leren & Innoveren” wellicht iets voor jou. Dit is een praktijkgericht programma waarin je leert hoe je het maximale uit innovatief opleiden in de zorg kunt halen.
Dit traject wordt geleid door praktijkopleiders en adviseurs uit de zorgsector, die ruime ervaring hebben in het werken binnen de zorgcontext. Zij begrijpen de specifieke uitdagingen van het begeleiden en ontwikkelen van medewerkers in opleiding. Tijdens het traject werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, vergroot je je kennis en doe je dit in samenwerking met collega’s van verschillende zorginstellingen. Het programma is uitdagend en gevarieerd, en het moedigt je aan om wat je hebt geleerd in de praktijk te toetsen en toe te passen, met de nadruk op de praktijksituatie.

 

Dit actieleertraject beslaat een langere periode, waardoor er voldoende tijd is om de inhoud goed te begrijpen en er praktisch mee te werken. Kortom, het biedt de mogelijkheid om stapsgewijs te leren en te innoveren.

Documenten Downloaden

Folder Actieleertraject Leren & Innoveren

DOWNLOADEN 5

Data 2024

DOWNLOADEN 5

Data 2025

DOWNLOADEN 5

Persoonlijk leiderschap

In alle sectoren, waaronder de zorg, het onderwijs en overheidsinstellingen, zien we een aanzienlijke toename in de vraag naar diensten en druk op de organisaties. Deze organisaties zijn voortdurend in beweging en worden geconfronteerd met snel veranderende omstandigheden, zoals nieuwe technologieën en krapte op de arbeidsmarkt. Dit leidt tot complexe uitdagingen die niet eenvoudig van tevoren kunnen worden opgelost, maar die een veranderingsgerichte aanpak en sterke leervaardigheden van leidinggevenden vereisen.
Om deze organisaties te leiden en medewerkers van alle generaties te boeien en aan de organisatie te binden, is modern werkgeverschap essentieel. Als (potentieel) leidinggevende dien je te beschikken over sterke veranderkundige vaardigheden. Het actieleertraject “Persoonlijk Leiderschap & Verandering” biedt de benodigde instrumenten om de regie te nemen in jouw persoonlijk leiderschap en toekomstbestendigheid, ongeacht of je in de zorg, het onderwijs of bij een overheidsinstelling werkzaam bent.

 

Dit actieleertraject heeft een ruimere tijdsduur, waardoor je de gelegenheid krijgt om de materie grondig te begrijpen en er effectief mee te werken. Met andere woorden, het geeft je de kans om geleidelijk te leren en te groeien in persoonlijk leiderschap en verandering.

Folder Persoonlijk leiderschap & Verandering

Data 2024

Data 2025

Succesverhalen